15 квітня 2008 р.

Маркетинг по-сингапурзьки

Тема "Євро 2012 у Львові" не стільки актуальна, як просто гостра. Передовсім для бізнесу, який мордується і мучиться куди вкласти гроші і як потім під час Євро-2012 отримати дивіденди. І тому роботи найбільше зараз у маркетологів, які мусять придумувати під існуючі та неіснуючі концепції та бізнеси плани просування та позиціонування. І от тут напевно треба константувати, що маркетинг львівський вмер... Нові центри, готелі, кавярні, офіси, площі , стадіони простакувато та нецікаво власниками називаються звичайним словом "місто Лева"... Правда фантазій у власників та їхніх маркетологів на гірчичне зерно більше, бо вони називають свої дітища різними мовами Леополіс, Лемберг.... На черзі, так сподіваюся , - Леонтополіс, Сингапур, а може навіть Львов, Lwow, Леонград, Ліон, Леотаун.... Бідні футбольні туристи нахапають буклетиків, які так і ряснітимуть фразами "... наш заклад названо на честь міста Лева. Саме так звучить назва міста у древній *ській мові...." ... Та й забудуть фанати, де вони залишили більше грошей в Лємбергу-готелі чи Лємбергу-центрі чи Лємбергу-стадіоні чи на приватній солонківській дачі, яку майстерні власники творчо назвали "Villa Lemberg" :)

Можна фантазії навчитися, а можна спробувати оголосити творчий пошук цікавих суто-львівських-назв для львівських контор.... Хоча, хто нам за лео-неймінг заплатить гроші?!? Правда, друзі із нашого Прайду?

3 відгуків:

Анонім сказав...

Так мислять лише одиниці, для всіх інших явно не є проблемою назва :)а про конкурс - та нашо львівським бізнесменам конкурс? Вони найкреативніші...

А от стосовно Євро-2012 - я не розумію звідки стільки шуму? Давайте порахуємо с-ки матчів може бути у Львові, яких збірних - певне Румуни будуть грати у Львові. Тому і туристи будуть не примхливі і не заможні.
Крім того - як був у Львові Папа Іван-Павло ІІ всі прочани без проблем мали де зупинитися. А їх було в кілька разів більше ніж на Євро 2012...

Анонім сказав...

З назвами проблема є серйозна. Я працюю з виставковими та готельно-розважальними точками і часто плутаю всі ті "оригінальні" назви хоч і щодня з ними маю справу.....і це дратує бо, як мінімум, завдає часових втрат в робочому процесі.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.